BRC Certificaat
Frank Vereecke investeert in een voedselveilige toekomst.
Wij zijn het eerste opslag- en distributiebedrijf met een BRC-certificaat.

BIO Certificaat
Een bio certificaat is een certificaat dat aangeeft dat een product voldoet aan de EU-regels en eisen voor biologische productie. Het Europees biologisch keurmerk is verplicht op alle biologische producten die in de Europese Unie (EU) zijn geproduceerd.
Op biologische producten van buiten de EU mag het keurmerk gebruikt worden, maar dat is niet verplicht. Bedrijven die biologische producten produceren, verwerken, verpakken, importeren, verhandelen of opslaan, moeten beschikken over een Skal certificaat. Het verkrijgen van deze certificering verloopt via Stichting Skal.

RSPO Certificaat
Het RSPO certificaat maakt aantoonbaar dat uw organisatie haar rol in de toeleveringsketen van palmolie duurzaam vervult. De duurzaamheidscriteria in de RSPO schemas gelden voor de gehele keten, wat betekent dat alle organisaties in de toeleveringsketen RSPO gecertificeerd dienen te zijn.
De productie van duurzame palmolie wordt beoordeeld aan de hand van de Principles and Criteria. De organisaties verderop in de toeleveringsketen aan de hand van Supply Chain Certification. Deze organisaties worden beoordeeld op criteria die verband houden met verwerking, verpakking, handel en traceer-/herleidbaarheid van de duurzame olieproducten.
Het certificaat maakt transparant dat uw leveranciers aan de eisen voldoen en uw organisatie aan de eisen van uw afnemers voldoet. De vraag naar gecertificeerde palmolie blijft stijgen. Ruim 40% van de palmolie-industrie loopt inmiddels via dit initiatief.

Food defense
Bij Frank Vereecke Bakery products worden volgende veiligheidsmaatregelen genomen om de veiligheid van de opgeslagen producten te garanderen:
- Op de site van Frank Vereecke Bakery Products zijn de gebouwen gesloten waardoor onaangekondigde toegang tot de gebouwen niet mogelijk is. Het terrein zelf is ook volledig afsluitbaar na openingsuren.
- Alle leidingen inzake nutsvoorzieningen zijn afgesloten aan de buitenzijde van het gebouw
- De site wordt beveiligd door 24 op 24 camerabewaking
- Bezoekers moeten zich aanmelden en worden geregistreerd in een bezoekersregister
- Frank Vereecke Bakery Products heeft een stabiele personeelsbezetting. Alle personeelsleden krijgen een opleiding “Food Defense” en worden aangemaand om elk onaangekondigd bezoek te melden
- Alle computersystemen zijn beveiligd
- Alle inkomende producten ondergaan een ingangscontrole
- Geladen voertuigen worden nooit onbewaakt achtergelaten
Kwaliteitshandboek
Tekst kwaliteitshandboek
